Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Strooi de bloem op een bord. Meng in een diep bord 2/3 van de gehakte kruiden met de verkruimelde beschuiten, kruid met peper en zout.
Scheid de eieren en hou de dooiers apart voor de saus. Klop de eiwitten los in een ander diep bord.
Spoel de hondshaai en laat wat uitlekken. Snijd ze in stukken van 3 cm breed.
Kruid de visstukken met peper en zout en wentel daarna door de bloem, tot elk stukje bedenkt is met een laagje bloem. Wentel nadien door het losgeklopt eiwit en tot slot door de kruiden-en beschuitmengeling. Bak de gepaneerde hondshaai vervolgens in wat olijfolie tot ze aan elke kant gebakken zijn. (ze mogen nog niet helemaal gaar zijn)
Leg de kort gebakken hondshaai op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats ze nog 15 minuten in de oven.
Klop de dooiers los met het citroensap in een steelpannetje. Warm au bain-marie (of op een heel laag vuurtje) op en klop ondertussen de saus luchtig.
Eens de saus begint te dikken voeg je de boter in klontjes toe. Voeg de restjes van de gehakte kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer als dipsaus bij de hondshaai-mootjes.
Gebruik de waterkers als garnering.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.