Bereiding
Schil de aardappelen en snijd het witloof fijn. Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in licht gezouten water.
Giet af en pureer grof met een pureestamper. Roer er enkele klontjes boter onder en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Splits de eieren en klop de eiwitten in een diep bord los met wat arachideolie.
Doe het paneermeel in een diep bord. Haal de vis eerst door het opgeklopte eiwit en dan door het paneermeel.
Bak de gepaneerde vis aan beide kanten krokant in arachideolie. Bak het resterende witloof in boter beetgaar. Kruid met peper en zout.
Snijd voor de saus de verse kruiden, augurken, kappertjes en zilveruitjes fijn. Meng alles onder de mayonaise.
Verdeel de puree over de borden en leg er telkens een krokant gebakken wijtingfilet op. Werk af met het gebakken witloof en een lepel van de remouladesaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.