Kroketten
Zelfgemaakte kroketten zijn nog altijd de lekkerste. Weet je niet hoe je eraan begint? Check zeker onze video voor stap-voor-stap instructies. Kroketten maken was nog nooit zo makkelijk!
Bereiding
Schil en was de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitdampen.
Pureer de aardappelen met 1 eidooier. Kruid naar eigen smaak met peper & zout en nootmuskaat. Laat de puree afkoelen, niet in de koelkast.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak zonder een spuitmond. Snijd de punt van de tip weg, de diameter moet ongeveer 3 cm zijn. Spuit in een vlotte beweging lange cilinders.
Of maak gebruik van een krokettenpers. Bebloem het schaaltje van de krokettenpers om kleving te voorkomen.
Snijd de kroketten op maat met een mes, ongeveer 5 cm lang.
Neem 3 borden en vul 1 met bloem, 1 met de eiwitten en 1 met het paneermeel. Klop de eiwitten even los met een vork. Leg de kroketten in een bord met bloem. Wentel ze volledig onder de bloem.
Rol ze vervolgens door de eiwitten en als laatste laag door het paneermeel. Zorg dat alles goed gepaneerd is.
Verwarm de frituurolie tot 175°C.
Frituur de kroketten in kleine porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.