Bereiding
Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn. Doe een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de ui met de knoflook. Rits de tijmblaadjes van 2 takjes en doe dit bij de ui.
Blus met de rode wijn en voeg de laurier en honing toe. Laat de wijn helemaal inkoken en laat afkoelen.
Rits ondertussen de tijmblaadjes van de overgebleven 2 takken en doe dit bij de afgekoelde uitjes.
Voeg de 250 g zachte boter toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kruidenboter op een stuk verhoudfolie in 1 lijn. Rol het stevig in en plaats in de koelkast om hard te worden.
Verwijder de vershoudfolie en snijd de boter in gelijkmatige schijven (ongeveer 50 g per persoon).
Lekker bij een stukje wild, gebakken champignons, gepofte aardappel of een stukje geroosterd rundvlees.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.