Bereiding
Maak de pannenkoeken
Meng de eieren met de melk en bloem. Voeg de gesmolten boter, water en weinig zout toe en roer het geheel om tot een stevig beslag. Mix er de verse kruiden in met een staafmixer.
Bak de pannenkoeken in een hete pan met bakboter. Draai ze na ongeveer 30 seconden om en bak nog een 10-tal seconden. Verzamel ze op een groot bord. Met dit beslag maak je ongeveer 10 pannenkoeken.
Maak de vulling
Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen.
Neem een ruime pan en verwarm de 2 el olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout toe en bak tot ze zacht zijn.
Maak een roux. Smelt 2 el boter in de pan op een matig vuur en voeg de bloem toe. Laat het mengsel al roerend met een garde een beetje ‘opdrogen’ tot er een heerlijke biscuitgeur vrijkomt.
Voeg vervolgens de melk toe. Roer alles goed tot het mengsel begint te pruttelen en in te dikken. Haal van het vuur.
Breng de saus op smaak met nootmuskaat, Parmezaanse kaas en zout en peper. Giet de kaassaus bij de champignons en roer om.
Snijd de gerookte kippenborst in stukjes en spoel de maïs. Meng deze samen met de bladpeterselie onder de romige champignons.
Leg de pannenkoek open en lepel er een lepel vulling op. Start in het midden, van boven naar onder. Vouw de zijkanten dicht en bestrooi het geheel met lente-uitjes. Werk af gemalen peper en een takje bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.