Bereiding
Snijd het filodeeg in vierkantjes van ongeveer 7 cm.
Borstel ze in met olijfolie en duw 3 van deze vierkantjes in een ovenvorm voor kleine cupcakes. Leg 3 vierkantjes kruiselings op elkaar in 1 vormpje.
Meng de gehakte dille en de rozijnen met het gehakt. Rol er balletjes van die mooi in het vormpje passen. Bak de gehaktballetjes eerst krokant in een pan met wat boter.
Snijd het witloof in grove repen en roerbak in dezelfde pan waarin je het vlees bakte. Breng op smaak met gember en sinaasappelzeste, peper en zout.
Lepel wat van het witloof in de kuipjes, leg er een gebakken gehaktballetje in en zet nog gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Tip: Kleuren de balletjes te hard? Leg er dan een vel aluminiumfolie over tijdens het garen in de oven.
Werk af met een plukje dille en wat gekneusde roze peperbolletjes, serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.