Bereiding
Bereid de muntsaus
Giet het water in een klein pannetje en voeg de appelazijn en suiker toe. Warm het geheel op tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen.
Hak de munt fijn en voeg toe aan het afgekoelde suikerwater.
Maak de knolselderpuree
Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de aardappelen. Kook de knolselder samen met de aardappelen gaar in een kookpot met gezouten water.
Giet de groenten af. Voeg een klontje boter en de melk toe stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
Bereid het vlees
Wrijf de lamsracks in met olijfolie en kruid met een beetje zout. Bak het lamskroontje met de botkant naar beneden in een antikleef pan. Draai na 5 minuten om voor een gelijkmatige garing.
Voeg na 5 minuten de knoflook, rozemarijn en wat boter toe. Laat dit alles op een matig vuur nog 5 minuten garen. Draai regelmatig het lamskroontje.
Haal het vlees uit de pan en laat nog 5 à 7 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Afwerking
Snijd de lamsrack in porties. Leg ze op de puree en besprenkel met de muntsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.