Bereiding
Voorbereiding
Haal de lamskroontjes een kwartiertje voor je aan de bereiding start uit de koelkast.
Verwarm je oven op 200°C.
Spoel de krieltjes en halveer ze, in de lengte.
Kook de krieltjes 10 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
Kruid de lamskroontjes met peper en zout.
Maak de kruidenkorst
Meng de harissa, fijngehakte knoflook en zachte boter samen met het citroensap in een kommetje. Meng er de gehakte pistache, panko en gehakte tijm en gehakte peterselie door.
Bak het vlees
Schroei de lamskroontjes eerst dicht aan beide kanten in een pan met wat olijfolie.
Leg daarna de lamskroontjes in een ovenschotel.
Wrijf de bovenzijde in met een dikke laag van het pittige kruidenmengsel en druk goed aan.
Zet het vlees nu nog 12-14 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de lamskroontjes uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bak ondertussen de krieltjes
Bak ze goudbruin in wat olie, kruid met de gehakte verse kruiden, peper en zout.
Afwerking
Verdeel de krieltjes en lamsvlees over een schotel en serveer met de rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.