Bereiding
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
Kneus de kardemompeulen lichtjes. Rooster het komijnzaad, mosterdzaad en de kardemompeulen circa 2 minuten in een pannetje, tot de aroma’s vrijkomen.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd het lamsvlees in blokjes van 2 cm.
Plet de teentjes knoflook. Schil de wortel en snijd in blokjes, ook de selder.
Verhit een grote gietijzeren kookpot met een flinke scheut olijfolie. Fruit er de uiringen glazig in. Roer regelmatig en voeg de geroosterde komijn, mosterdzaad en kardemom toe. Voeg eens de ui begint te kleuren het lamsvlees toe en roerbak tot het vlees aan alle kanten mooi kleurt. Voeg eventueel extra olijfolie toe als het teveel aanbakt.
Voeg de wortel, selder, sjalot, knoflooktenen toe en roerbak even verder. Voeg dan het komijnpoeder, gemberpoeder, kaneel, cayennepeper, peper en zout toe. Blus met de bouillon.
Snijd de aardappelen, zonder te schillen, enkel spoelen, in dunne schijfjes en leg ze bovenop de lamsschotel, verdeel er tijm en de boter in vlokjes over. Zet het deksel op de kookpot en zet gedurende 1,5 uur in de oven.
Haal uit de oven en verwijder het deksel. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Zet de kookpot zonder deksel in de oven en bak nog 30 minuten, tot de aardappels goudbruin zijn. Serveer de jachtschotel meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.