Bereiding
Maak de tomatensaus
Snipper de 2 uien, chilipepertje en knoflook fijn.
Schil de wortelen en snijd in brunoise. Snijd de courgette in even kleine stukjes.
Verhit 100 g boter in een ruime kom en bak het gehakt samen met de filet americain rul.
Voeg de stukjes ui, chilipeper en look toe. Roer goed om en laat even meestoven.
Voeg de wortelstukjes en courgette toe, laat verder stoven op een zacht vuur.
Snipper de oregano en basilicum fijn en voeg toe aan het gehakt met groenten. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg tenslotte de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel. Proef en kruid de saus naar eigen smaak met peper & zout.
Maak de kaassaus
Breng de melk aan de kook samen met de versnipperde ui en laurierblaadjes. Laat 5 minuten opkoken en zeef de ui en kruiden uit de melk.
Maak een roux van 50 g boter en 50 g bloem: smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde. Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt.
Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Neem het pannetje van het vuur en voeg 200 g gemalen Brugge prior kaas toe.
Afwerking
Neem een grote ovenschotel en giet een dun laagje kaassaus op de bodem. Bedek deze volledig met lasagnevellen, leg ze mooi naast elkaar.
Schep er een eerste laag tomatensaus over. Bedek met een tweede laag lasagnevellen. Schep nu een tweede laag kaassaus en bedek opnieuw met lasagnevellen. Wissel deze stappen af tot de ovenschotel net niet gevuld is.
(!) Eindig met een laag tomatensaus, en lepel hierop nog een restje kaassaus. Strooi er gemalen kaas overheen.
Plaats in de oven op 180°C gedurende 30 à 40 minuten.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.