Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Prik met een vork gaatjes in de pompoenen en gaar ze gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe de champignons in een blender en hak ze kort fijn. Snipper de sjalot fijn en fruit samen met de look aan in een lepel olie. Voeg vervolgens het gehakt en fijngemalen champignons toe en bak gaar. Doe er nu de tomatenpassata en tomatenpuree bij. Kruid met Provençaalse kruiden, een snuifje zout en een snuifje peper. Laat even sudderen op een zacht vuurtje.
Haal de pompoenen uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen. Snijd ze in de lengte doormidden en daarna in schijfjes.
Maak een kaassaus met de bloem, boter, melk en de helft van de gemalen kaas.
Maak in een boterde ovenschotel laagjes van de tomatensaus, pompoen, spinazie en kaassaus. Eindig met een laagje kaassaus en bestrooi met de resterende kaas. Zet de lasagne een kwartiertje in de voorverwarmde oven op 180°C.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.