Bereiding
Snipper het sjalotje en pers de knoflookteentjes fijn. Fruit het sjalotje samen met de look glazig in olijfolie. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut.
Snijd de trostomaten in partjes en voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de helft van de basilicum bij de sjalot. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
Laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
Kook de lasagnevellen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een 10-tal savooikoolbladeren los, verwijder de harde nerf en blancheer ze in licht gezouten water.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kruid de ricotta met peper en zout. Bouw de lasagne op in een ovenschaal.
Begin met een laagje tomatensaus op de bodem. Leg er vervolgens een laag lasagnevellen op, bestrijk met de ricotta en vervolg met een laag savooikoolbladeren, ham. Bedek met een nieuwe laag tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, savooikoolblad, ham… Eindig met een laagje tomatensaus.
Strooi er de geraspte kaas over en zet 35 minuten in de oven.
Werk af met de resterende basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.