Bereiding
Spoel de linzen onder koud water. Schil de wortelen en snijd in stukjes.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de linzen en de wortelen toe en roerbak 2 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog eens 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde kruiden bij en roer goed om.
Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 40 minuten op een zacht vuur sudderen.
Verwarm de ovengrill. Bedruppel het brood met weinig water en zet 5 minuten onder de grill.
Pureer de soep grof. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie onder de hete soep en laat wat slinken.
Verdeel de soep over kommen en werk af met een lepel yoghurt en peterselie. Geef er het brood bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.