Lepelhapjes met puree in 4 smaken
Ook verzot op aardappelpuree? Dan zijn deze tapashapjes zeker iets voor jou. Wij geven je het recept voor vier verschillende smaken maar laat je creativiteit gerust de vrije loop.
Bereiding
Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water en giet ze af.
Stamp de aardappelen tot puree. Doe er de boter, de dooier van het ei en een scheutje melk bij.
Roer tot je een smeuïge puree krijgt en breng de bereiding op smaak met nootmuskaat en zout.
Verdeel in 4 potjes en begin aan de aparte smaken.
Spek & room
Voeg alle ingrediënten toe, behalve de verse dille. Meng de aardappelen tot alle ingrediënten goed opgenomen zijn.
Voeg als laatste de dille toe.
Rode pesto
Voeg alle ingrediënten toe en meng. Voeg toe bij de puree en mix tot ze romig en glad zijn.
Wasabipoeder
Voeg het wasabipoeder toe aan de puree en meng tot een gladde puree.
Rozemarijn
Hak de rozemarijn fijn, voeg toe aan de puree en meng tot een romige puree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.