Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortelen en snijd in schuine stukken van 2 cm.
Leg de wortelschijfjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de groene asperges 3 minuten in kokend gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water.
Kook de eitjes zacht.
Spoel de radijzen en slaharten. Halveer de radijzen en scheur de slaharten in stukken.
Leg de blokjes zuurdesembrood op een andere bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn (ongeveer 10-15 minuten).
Verhit olijfolie in een pan. Bak de rode poonfilets aan beide zijden ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de vis.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop goed door.
Verdeel de geroosterde wortel, asperges, radijs, slaharten, zacht gekookte eitjes, rode poon en zuurdesemcroutons op een grote schaal. Breek de vis in stukken en schik over de salade.
Druppel tenslotte de dressing over de salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.