Bereiding
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de selder in plakjes en prei in ringen.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Hak de peterselie fijn. Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de olijfolie in een grote kookpot op een middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de selderij en prei toe en bak nog 5 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
Voeg de blokjes kipfilet toe aan de soep en laat deze nog 10 minuten meekoken, tot de kip gaar is.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Maak de rucolapesto
Rasp de kaas grof.
Doe de rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine.
Mix tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Afwerking
Serveer een lepel pesto bij de soep. En giet er een beetje room bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.