Bereiding
Kook de pasta gaar volgens instructies op de verpakking.
Zet een potje op het vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en roer goed tot een gladde roux.
Giet de melk erbij en klop goed. Roer zodat de melk bindt met de roux en breng aan de kook.
Rasp de kaas en roer 150 g kaas door de saus. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd het witloof grof en besprenkel met het citroensap. Roer het witloof door de kaassaus.
Snijd de ham in blokjes en roer samen met de pasta onder de saus.
Beboter een ovenschaal en vul met de macaroni. Bestrooi met de resterende geraspte kaas en plaats in de oven onder een hete grill tot er een mooi korstje op komt.
Haal de macaroni uit de oven en bestrooi met fijngesnipperde bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.