

Macédoine van venkel en krieltjes met tongschar en gegrilde lente-ui
Macédoine is een mengsel van verschillende groenten die veel voorkomt in de Franse keuken. Gebakken tongschar combineert uitstekend bij dit frisse gerecht. Laat je verrassen door deze minder bekende vissoort, met zijn zachte smaak en smeuïge textuur.
Bereiding
Snijd de krieltjes, zonder te schillen in blokjes van 0,5cm op 0,5cm (brunoise). Doe dit ook met de venkel.
Doe alle blokjes in een kookpot en zet net onder met kokend water, voeg het kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook tot alles beetgaar is, ongeveer 10 minuten.
Snipper de sjalot en knoflook, stoof aan in weinig boter.
Voeg de roomkaas, de uitgelekte blokjes aardappel en venkel toe en roerbak tot alles een beetje begint te kleven. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd 1/3 van het groen weg.
Borstel in met olijfolie en gril de lente-ui op de grillpan tot ze beetgaar zijn.
Dep de tongscharren droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in de bakboter en een scheutje olijfolie. Houd de rest warm in de oven.
Serveer de tongschar met de macédoine van venkel en aardappel samen met de gegrilde lente-ui. Bestrooi royaal met de dille.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.