Ingrediënten
Suikerlaagje:
Voor de slagroom:
- taartvorm, dia 27 cm
Bereiding
Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
Maak het taartbeslag
Neem een mengkom en roer hierin de bloem, 120 g suiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en olie tot een egaal beslag.
Beboter een platte taartvorm en bestuif de bodem en rand met gewone bloem.
Spatel het deeg in de taartvorm.
Snijd de appels in 4, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in halve maantjes van ongeveer 5mm dik.
Schik de appel op het beslag. Opgelet: duw ze niet te diep in het beslag, anders is het resultaat minder mooi.
Maak het suikerlaagje en bak de taart
Smelt de boter in een steelpan en voeg de suiker toe. Als de suiker volledig gesmolten is in de boter laat je het suikermengsel even afkoelen.
Meng het ei onder het suikermengsel tot een gladde massa en lepel over de taart.
Bak de taart 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven van 200°C.
Laat afkoelen.
En verder
Klop de room op samen met de bloemsuiker.
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.