Marokkaanse tajine
Tajine is een klassieker uit de Marokkaanse keuken met lamsvlees en veel groenten. Met dit tajine recept maak je een kruidige en smaakvolle stoofpot vol lekkers van bij ons.
Bereiding
Snijd de ui in ringen. Schil de aardapppelen en wortelen, snijd in vrij grote stukken.
Snijd de tomaten en aubergine in grote stukken. Snipper de look fijn.
Bak het lamsvlees in olijfolie.
Doe er alle specerijen, uiringen en look bij.
Voeg de stukken tomaat en een scheutje water toe. Sluit de tajine en draai het vuur op de laagste stand.
Doe er na enkele minuten de aardappelstukjes en wortel bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen voor je de aubergine toevoegt.
Voeg na nog eens een kwartier de in stukken gesneden citroen toe. Let er op dat het gerecht niet te droog komt te staan. Voeg desnoods nog wat water toe.
Als alles mooi gaar is kan je de tajine van het vuur nemen en afwerken met geplukte koriander en fijngehakte peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.