Bereiding
Maak de koekoek
Verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf de Mechelse koekoek in met de kippenkruiden en wat olijfolie.
Gaar de Mechelse koekoek zo’n 1,5 uur tot 2 uur in de voorverwarmde oven en lepel er regelmatig de vrijgekomen jus over.
Maak de groenten
Verwijder het loof en maak de worteltjes en de krieltjes schoon.
Leg ze in een ovenschaal, bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze zo’n 35 tot 40 minuten in de oven. (Je mag ze bij de Mechelse koekoek in de oven zetten).
Maak de mousselinesaus
Smelt de boter in een steelpannetje en schep er de bovenste witte laag af.
Neem een ander steelpannetje met dikke bodem. Doe hier de eidooiers, geuze en water in en klop schuimig.
Zet het steelpannetje op een zacht vuurtje en klop voorzichtig tot de saus mooi indikt.
Neem het steelpannetje van het vuur en giet er al roerend de gesmolten boter bij. Klop tot een mooie saus.
Meng er de pickles onder.
Afwerking
Serveer de Mechelse koekoek met de geroosterde aardappeltjes, wortels en mousselinesaus.
Serveer eventueel met een glaasje Oude Geuze.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.