Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Haal het filodeeg uit de verpakking. Zet een steelpannetje op het vuur met de boter en laat smelten. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng de appel in een kom met de suiker, rozijnen, het kaneelpoeder en kardemompoeder.
Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Leg er een vel filodeeg op en bestrijk zacht met wat gesmolten boter. Schep een smalle strook appelvulling op het deeg en rol het filodeeg zo strak mogelijk op tot een rol. Herhaal voor de andere vellen filodeeg.
Leg de appelstrudels op de bakplaat met de naad naar beneden en bestrijk met de resterende gesmolten boter.
Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak de appelstrudels ongeveer 15 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
Serveer een bolletje vanille-ijs bij deze warme en overheerlijke ministrudels.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.