Mini beef wellington met spinazie en tomatensaus
Deze mini beef wellington met spinazie en tomatensaus is een moderne twist op de klassieke beef wellington. In plaats van een grote rol maken we een versie ter grootte van een sushirol, om daarna in kleine ringen te snijden. Serveer hem met een zelfgemaakte tomatensaus voor een heerlijke en verrassende maaltijd.
Bereiding
Maak het vlees
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de sjalot fijn en stoof aan in een pannetje met een klontje boter. Voeg de spinazie toe tot hij slinkt. Kruid met peper en zout, laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de steak tot 2 langere balkjes van ongeveer 3 cm dikte. Bak de stukken heel kort in de pan, gewoon dichtschroeien langs alle kanten, kruiden met peper en zout.
Laat even rusten onder aluminiumfolie.
Rol het bladerdeeg uit. Leg in het midden een strook van 3 cm met de spinazie. Leg hierop de stukken steak. Rol het bladerdeeg op tot 1 lange rol.
Strijk het bladerdeeg in met de melk en strooi er rondom rond maanzaadjes op.
Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 12 minuten, tot het bladerdeeg mooi gebakken is.
Maak ondertussen de tomatensaus
Stoof de sjalot en knoflook aan in wat boter, voeg de passata en oregano toe.
Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.