Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Snipper de ui fijn en snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes.
Stoof de groenten aan in een pan met een klein beetje olie.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Voeg tenslotte de gebakken groenten toe en meng opnieuw.
Vet een muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan.
Plaats ongeveer 25 minuten in de oven.
Meng ondertussen de BBQ saus en de ketchup in een kommetje.
Maak ook de aardappelpuree.
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten. Giet af, pureer en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg melk toe, tot je de gewenste dikte hebt.
Haal de gehaktbroodjes uit de oven en laat een minuutje afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel.
Vul de spuitzak met de aardappelpuree en maak mooie toefjes op elk gehaktbroodjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.