Mini-kalkoenrollade met melting potatoes en groene salade
Of je nu een feestelijk diner organiseert of gewoon een speciale maaltijd wilt bereiden, met deze mini-kalkoenrollade is je diner gegarandeerd een succes. Serveer met heerlijke patatjes die in je mond wegsmelten en een knapperige groene salade.
Bereiding
Maak de melting potatoes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken van ongeveer 3 cm. Leg ze 5 minuten in koud water zodat al het zetmeel verwijderd is. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Verhit een schuitje olie in een ovenbestendige pan en voeg een klontje boter toe. Kruid de aardappelen met peper en zout en zet ze rechtop in de pan. Bak de onderkant op middelhoog vuur mooi bruin. Keer ze om en bak ook de andere kant goudbruin.
Giet er de helft van de bouillon bij en zorg ervoor dat de aardappelen voor 2/3de onder staan. Leg er de halve bol look met de snijkant naar beneden bij en breng aan de kook.
Plaats de pan nu in de oven en laat ongeveer 30 minuten garen. Controleer met een houten prikker of de aardappelen gaar zijn.
Maak de kalkoenrollade
Rasp ondertussen de berloumi en schep het samen met de peterselie en de pijnboompitten onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
Leg de kalkoenlapjes tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze met een pan of deegroller zo plat mogelijk. Verwijder het folie en kruid het vlees met peper en zout.
Verdeel er de gehakt-kaasvulling over en vouw het lapje naar boven toe over het vlees. Bind vast met enkele keukentouwtjes. Kruid rondom met extra peper en zout.
Zet de minirollades in een ovenschaal en bedruppel het vlees met olijfolie. Plaats 25 minuten in de oven. Zet dan de ovengrill op en laat nog 5 minuten kleuren.
Maak de groene salade
Blancheer voor de salade de erwtjes 3 minuten in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Maak de blaadjes los van de little gem. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de komkommers in de lengte in partjes.
Spoel de appelen en snijd ze ook in dunne partjes.
Hussel de little gem met de erwtjes, lente-ui, appel en komkommer door elkaar. Maak een dressing van het citroensap, de mosterd, honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet de dressing over de salade.
Afwerking
Haal de rollades uit de oven en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Giet het braadvocht ondertussen in een pannetje met de rest van de bouillon en het vocht van de aardappelen en laat 5 minuten opkoken.
Roer er een klontje boter onder en giet de saus door een zeef. Bind eventueel met wat maïszetmeel.
Halveer de kalkoenrollades en serveer met de salade en de aardappelen. Geef er de saus bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.