Bereiding
Voorbereiding
Snijd het vlees fijn en meng er de oestersaus onder samen met de geperste look en fijngesnipperde chilipeper. Laat een half uurtje marineren.
Snipper de ui, snijd de prei klein en rasp de kool en de wortel fijn.
Bak het vlees in olie goudbruin. Voeg de ui, gember, prei, wortel en witte kool toe en roerbak 5 minuten.
Breng alles op smaak met de oestersaus. Laat de vulling afkoelen en schep er dan de verse kruiden onder.
Meng alle ingrediënten voor het sausje.
Week de rijstvellen een 20-tal seconden in lauwwarm water.
Schep op de onderste helft van elk rijstvel een flinke lepel van de vulling. Vouw de onderste rand over de vulling, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol daarna stevig op van beneden naar boven.
Afwerking
Bak de loempia’s in olie rondom goudbruin.
Neem een mooie schaal en leg er enkele takjes verse kruiden in.
Schik er de mini-loempia’s op, bestrooi met sesamzaadjes en geef er het sausje bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.