Bereiding
Pel en snijd de ui in reepjes. Pel en plet de knoflook.
Spoel de prei en snijd in ringen. Schil de aardappel en snijd in stukken.
Verhit een klontje boter en stoof de prei, ui en knoflook gedurende 8 minuten. Voeg de blokjes aardappel, kippenbouillon, 1 el grove mosterd, peper en zout toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 185°C
Voeg de kervel toe aan de soep, mix alles fijn. Proef en kruid ev bij met peper en zout.
Leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in een voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
Kort voor het serveren meng je 1 el grove mosterd en de room onder de soep. Houd de soep warm, maar laat ze niet meer koken.
Garneer de soep met de gemalen kaas, krokante ham en extra kervel.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.