Bereiding
Bereid de moussaka voor
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aubergines in plakjes. Wrijf ze in met zout, bij voorkeur grof zeezout en laat ze 10 minuutjes staan.
Dep de plakjes droog met een droge keukenhanddoek of wat keukenpapier. Bak ze daarna goudbruin in een pan met olijfolie (+/- 6-8 minuten).
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter. Dit kan met een scherp mes of met een mandoline.
Pel de ui en snipper fijn. Pers vervolgens ook de knoflook.
Voeg beide toe aan het gehakt en kruid met oregano en paprikapoeder.
Meng goed. Bak het gehakt vervolgens gaar in de olijfolie. Meng de tomatenpuree - met een scheutje water - erdoor en werk af met peper en zout.
Wrijf een diepe ovenschaal in met olijfolie. Vul deze met laagjes aardappelschijfjes, aubergine en dan het gehakt. Start eerst met een laag aardappelen en eindig ook met de aardappelen.
Maak de bechamelsaus
Smelt de boter in een pannetje voor de bechamelsaus.
Voeg de bloem eraan toe en laat even verhitten tot je de heerlijke geur van koekjes krijgt.
Voeg de melk toe aan de roux en laat even doorkoken tot je een gladde saus krijgt.
Giet nu de bechamelsaus over de bovenste laag van de moussaka en bestrooi met de gemalen kaas.
Plaats voor 30 min in de oven.
Maak de salade
Snijd de tomaten in schijfjes.
Snipper de rode ui.
Dresseer het bord eerst met wat rucolasalade, gevolgd door een laag tomatenschijfjes, de uitjes en fetakaas.
Werk af met wat olijfolie, balsamicoazijn en blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.