Bereiding
1 dag op voorhand
Maak de knoflook schoon en pers fijn.
Meng de bruine suiker, chilipoeder, knoflook, peper en zout, mosterd en ketchup. Smeer en wrijf er het vlees volledig mee in. Laat het vlees een nachtje marineren in de koelkast.
De dag zelf
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Haal het vlees uit de koelkast en doe een deksel op de pot of sluit de ovenschaal met zilverpapier. Snipper de rode ui fijn en leg rond het vlees in de pot of schotel. Plaats in de oven voor gedurende 8 u.
Het laatste half uurtje haal je het deksel van de pot en verhoog je de temperatuur naar 180°C.
Haal het vlees uit de oven en leg op een snijplank. Gebruik twee vorken en trek het vlees uit mekaar, zodat je hapklare stukjes krijgt.
Afwerking
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem een grote schaal en stel de dish samen, laag per laag.
Start met de nachos, schep daarop de gesneden rode paprika’s, lepel daarop het vlees en bestrooi met de gemalen kaas. Zet kort onder de grill zodat de kaas smelt.
Pel ondertussen de rode ui en snijd in fijne ringen. Snipper de rode chilipeper fijn.
Snipper de lente-uitjes fijn.
Open het blik maïs en spoel met koud water.
Haal de schaal uit de oven en werk af met de maïs, fijngesnipperde rode chilipeper en lente-ui, rode ui en koriander.
Dien op en geef er nog extra partjes limoen bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.