Bereiding
Kruidige geitenkaassaus
Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in boter en voeg de tijmtakjes toe. Giet de melk erbij en brokkel de geitenkaas erover.
Laat de geitenkaas op een zacht vuurtje smelten in de warme melk. Voeg honing, peper en zout toe. Laat een 7-tal minuten zachtjes sudderen.
Zeef de saus en bind ze eventueel met een koffielepel maïzena (opgelost in een scheutje water). Meng de fijngehakte dille, peterselie en bieslook onder de kaassaus.
Kerstomaat
Leg de kerstomaten in een ovenschaal. Kruid met peper, zout en de gedroogde oregano. Besprenkel met olijfolie en zet 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.
Noordzeetong
Bak de zeetongen aan beide kanten goudbruin in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg de gebakken zeetong op de borden. Schik er een takje kerstomaten bij en lepel de saus erbij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.