

Bereiding
Maak de prei schoon, snijd in stukken en blancheer gedurende 5 minuten. Schil de aardappelen en kook gaar. Giet af en plet de aardappelen met een stamper.
Voeg de prei toe en maak de puree smeuïg met melk en boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een steelpannetje op het vuur met weinig boter en stoof hierin de sjalot. Blus met de witte wijn, visfumet en een kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Giet de room erbij en kook de saus in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de tongen droog met een vel keukenpapier en kruid met peper en zout. Neem een diep bord, doe de bloem erin en bebloem de tongen.
Zet een anti-kleefpan op het vuur en smelt de boter erin. Bak de tongen goudbruin en net gaar gedurende 4 à 6 minuten. Keer de visfilets om na 2 à 3 minuten.
Lepel een toef preipuree op ieders bord, serveer er de Noordzeetong op, lepel wat saus over en werk af met een enkele plukjes dragon en dille.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.