Bereiding
Verhit de olie in de friteuse tot 175°C.
(verwijder het mandje uit de friteuse).
Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
Mix in een ander kommetje de eieren met de suiker, voeg de gesmolten boter en citroenrasp toe en dan de melk en vanille-extract.
Meng met een houten lepel de natte ingrediënten door de droge in de grote kom en meng goed.
Bestrooi de blauwe bessen met een eetlepel bloem en meng ze door het beslag.
Maak bolletjes, met een ijsschep of met twee eetlepels en bak ze goudbruin in de olie.
Bak gedurende 1-2 minuten en draai om met een schuimspaan of pincet, bak de andere kant nog 1-1,5 minuut verder. Probeer niet meer dan 4 beignets tegelijk te bakken.
Laat ze uitlekken in een grote schaal en bak de rest van het deeg.
Je kan de beignets afwerken met bloemsuiker of een glazuur.
Kies je voor glazuur, mix dan alle ingrediënten terwijl je aan het bakken bent, sprenkel ze als laatste over de beignets en laat de glazuur wat uitharden. Serveer!
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.