Bereiding
Snijd de champignons in partjes en bak ze samen met het geperste teentje look in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over. Laat even afkoelen en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie grof en meng onder de champignons.
Houd warm.
Meng de waterkers met de dille en het basilicum. Hussel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Scheid de eieren, klop de eidooiers los en kruid met peper en zout.
Mix in een andere kom de eiwitten stijf.
Schep de helft van het eiwit onder de eidooiers en meng met een spatel voorzichtig onder elkaar.
Voeg de helft van de kaas toe en de bieslook.
Schep er nu de rest van het eiwit onder en spatel voorzichtig onder elkaar.
Smelt wat boter in een bakpan. Schep 1/4 van het soufflémengsel in de pan en strijk glad.
Plaats het deksel op de pan en bak tot de onderkant lichtbruin begint te worden.
Bestrooi met wat kaas, zet het deksel opnieuw op de pan en laat de kaas lichtjes smelten. Bak de eieren verder volgens het aantal personen.
Schuif de omelet op een bord, verdeel er wat van de champignons en spinazie over en vouw dubbel. Serveer met de kruidensalade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.