- ronde bakvorm 20 cm dia
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter de bakvorm en bestrooi met wat boekweitmeel.
Laat de boter in een steelpannetje smelten.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes.
Meng het boekweitmeel met het bakpoeder, kaneelpoeder en zout.
Kluts de eieren en het vanille-extract onder de melk. Giet dit mengsel, samen met de gesmolten boter, bij de droge ingrediënten (meel, bakpoeder en kruiden) en meng goed onder elkaar.
Spatel er voorzichtig de appelplakjes onder.
Leg de met beslag bedekte appelplakjes in de bakvorm.
Spatel er de rest van het beslag bovenop en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in 35 à 40 minuten gaar.
Ontvorm de taart na het bakken en laat verder afkoelen op een rooster.
Bestrooi eventueel met extra kaneelpoeder en werk af met de citroenrasp en de citroentijm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.