Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier. Vet de randen in.
Doe de havermout in een blender en mix fijn. Meng alle ingrediënten voor de bodem onder elkaar en kneed tot een plakkerig deeg.
Verdeel 2/3de van het deeg over de bodem van de taart en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Druk de bodem goed aan. Plaats vijf minuten in de oven.
Was de appelen en snijd in blokjes. Breng ze samen met de gember, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat 2 minuten koken. De appeltjes mogen nog krokant zijn.
Schep de gestoofde appeltjes op de bodem. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Druk de kruimels iets in de vulling. Zet de taart 40 minuten in de oven.
Laat ze daarna volledig afkoelen en zet dan nog een uurtje in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.