Bereiding
Verwarm de oven op 160°.
Wrijf de onglet in met olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Braad het vlees 5 minuten aan elke kant.
Bevochtig het hooi met water en een scheutje rode wijn, leg dit in een ruime braadpot. Strooi de Provençaalse kruiden over het hooi. Leg hierop het vlees en bedek met klontjes boter. Dek het vlees af met de rest van het hooi.
Zet het vlees in de oven. Plaats een kommetje met water in de oven en laat het vlees 60 minuten garen. Als het vlees klaar is, laat je het 20 minuten rusten.
Wil je de onglet liever op een klassieke manier klaarmaken? Verhit een flinke klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren.
Bak 3 minuten aan elke kant als het 'bleu' moet zijn. Saingnant? Plaats in de oven voor nog eens 3 minuten. Á point? Plaats in de oven voor 6 minuten.
Haal het uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Spruitjes
Maak de spruiten schoon, verwijder het harde uiteinde en blancheer de spruiten kort in licht gezouten water.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid met peper en zout. Besprenkel daarna met olijfolie en esdoornsiroop. Schuif ze in de oven en rooster de spruiten tot ze goudbruin en lichtjes gekarameliseerd zijn.
Rits de naaldjes van de tijm en voeg toe aan de spruiten. Schud de spruiten nog een keer om. Zet nog 5 extra minuten in de oven.
Maak ondertussen het biersausje
Snijd de sjalotten en hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de sjalotten, bruine suiker en peterselie toe. Laat het geheel zachtjes bruinen.
Voeg de bloem toe. Schep het geheel goed om en schenk er het bier bij. Laat het geheel nog even opkoken.
Breng verder op smaak met peper en zout en zet even aan de kant, maar houd warm.
Snijd het vlees in plakken. Serveer met het biersausje, geroosterde spruiten en smeuïge aardappelpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.