Bereiding
Enkele uren of 1 dag op voorhand
Maak de gepekelde rode ui.
Pel de ui en snijd in halve maantjes. Neem een steriel glazen bokaaltje en voeg hierin het water, rietsuiker, azijn en zout in.
Sluit de bokaal en schud goed.
Voeg de gesneden rode ui toe en sluit de bokaal opnieuw. Draai even heen en weer zodoende dat alles goed vermengt is. Laat minimum enkele uurtjes staan in de koelkast.
De dag zelf
Maak de ovenschotel klaar.
Spoel de spruitjes, maak ze schoon en halveer in twee.
Verwijder het loof van de venkel, hou wat venkelloof apart voor de afwerking.
Spoel de venkel en snijd in de lengte in repen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de gehalveerde spruitjes langs één kant van de bakplaat en kruid met de ras-el-hanout, peper en zout. Bedruppel met weinig olijfolie en meng alles even goed door.
Leg de stukken venkel langs de andere helft van de bakplaat. Bedruppel met honing, weinig olijfolie, peper en zout en meng goed.
Plaats de bakplaat ongeveer 40 minuten in de oven of tot de spruitjes mooi geroosterd zijn en de venkel mooi gaar en gekarameliseerd is.
Afwerking
Kruid de yoghurt met peper en zout. Hak de walnoten fijn.
Meng de spruitjes onder de venkel. Lepel enkele toefjes yoghurt over de ovenschotel.
Werk de ovenschotel af met de gepekelde rode ui, fijngehakte walnoten en wat plukjes venkelloof.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.