Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, kruid met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Zet 12 minuten in de oven.
Verwijder de koppen en de pantsers van de langoustines en leg de langoustinestaartjes in de koelkast.
Snijd de selder in blokjes en snipper de ui. Stoof de ui en de selder aan in olijfolie. Voeg de langoustinekoppen, pantsers en tomatenpuree toe. Blus met witte wijn en kippenbouillon. Voeg het kruidentuiltje toe en laat rustig inkoken. Zeef de saus en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
Breng de saus opnieuw tegen het kookpunt aan. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de saus. Laat alles garen. Voeg de room toe en mix glad. Kruid met een snuf chilipoeder, peper en zout.
Steek uit elk lasagnevel een rondje. Kook ze in licht gezouten water beetgaar.
Snijd de courgette in blokjes en bak beetgaar in boter. Schep er de spinazie onder en zet het vuur uit. Kruid met peper en zout.
Bak de langoustinestaarten kort goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Leg een lasagnevel op elk bord. Schep er een portie gebakken courgetteblokjes en spinazie op. Leg er 4 langoustinestaartjes op. Bedek met een tweede rondje pasta. Schep er nog wat van de groentjes op en lepel er wat saus over en naast. Leg er de kerstomaatjes bij en werk af met wat waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.