Bereiding
Snijd de uien in fijne plakjes.
Braad de schenkels aan beide zijdenaan in de olijfolie.
Neem de schenkels uit de pan en laat de uien zachtjes glazig stoven in dezelfde pan.
Pers de teentjes knoflook erbij en leg de schenkels opnieuw in de pan.
Voeg de vleesbouillon toe. Breng alles langzaam tot aan het kookpunt.
Snijd de broccoli in roosjes, verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd de preistengels in stukken van ongeveer 2 cm.
Snijd de courgettes in balkjes van ongeveer 1 op 3 cm.
Voeg de prei bij de schenkels en laat alles ongeveer 1 uur zachtjes sudderen onder deksel.
Voeg vervolgens de spruitjes, de courgettes, de sluimererwten, de broccoli en de doperwten toe en laat alles nog een 30-tal minuten verder sudderen.
Schep 3 flinke pollepels van de bouillon uit de pan en mix er alle verse kruiden door.
Voeg de kruidencoulis net voor het serveren toe aan de schenkels en warm nog even door.
Serveer met volkorenbrood of volkorenpasta.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.