Bereiding
Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen, laat ze op hun gehelen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, wentel ze in bloem. Bak de kalfsschenkels (eventueel elk apart) goudbruin met wat boter en olijfolie in ongeveer 10 tot 12 minuten.
Schep het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de ui, knoflook, de wortel en de bleekselderij bij het braadvocht van het vlees en wat extra boter en olijfolie. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur.
Leg het vlees bij de groenten in de pan.
Blus met de witte wijn en voeg de tijm en laurier toe. Laat 15 minuten sudderen en schenk er dan de bouillon bij.
Laat afgedekt op een zacht vuurtje 60 tot 90 minuten pruttelen, tot het vlees zacht is. Voeg indien nodig nog wat meer vocht toe.
Eventueel kun je de pan ook in de oven zetten, op 180°C.
Blancheer de fijne boontjes 5-tal minuten in kokend gezouten water. Laat uitlekken.
Hak de dille grof.
Doe de ossobuco in een grote serveerschaal, werk af met de fijne boontjes en de dille.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.