Ovengebakken aardappelen en vergeten groenten
Nadat je deze ovenschotel hebt klaargemaakt zal je deze vergeten groenten nooit meer vergeten. Heerlijk als bijgerecht bij vis of vlees.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de groenten.
Snijd de ajuinen in twee. Plet de look grof. Snijd de andere groenten en aardappelen in stukken van ongeveer dezelfde grootte.
Meng de olijfolie in een kommetje met peper en zout.
Doe de groenten, look, ajuin en aardappelen in een grote ovenschotel. Giet de olijfolie erover en meng.
Leg er de kruiden (laurier, tijm, rozemarijn,...) en een paar schijfjes citroen op. Kruid eventueel nog af met grof zout.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte duurt het 30 tot 45 minuten. Check of de groenten gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Haal uit de oven en serveer met een lekker stukje vlees of vis.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.