Ovenschotel van chili con carne met nacho's en kaas
Deze ovenschotel is een echte traktatie voor elke liefhebber van comfort food. Met een laagje sappige chili con carne, bedekt met knapperige nacho's en gesmolten kaas, is dit gerecht perfect voor een gezellige avond. Serveer het met wat zure room of Griekse yoghurt en een frisse ijsbergsla voor een complete en heerlijke maaltijd!
Bereiding
Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes. Verwijder de pitjes van de tomaten en snijd verder in blokjes.
Snipper de chilipeper fijn, zonder de zaadjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak er het gehakt rul in. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, chilipeper en paprikablokjes aan toe.
Voeg na 4 minuten de tomatenblokjes, maïs en uitgelekte bonen toe.
Kruid met het gerookt paprikapoeder, komijn, peper en zout. Zet het vuur zachter en laat 15 minuten onder deksel garen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in met olie en leg een klein laagje nachos op de bodem. Verdeel er de gehaktsaus over. Strooi er de kaas en de rest van de nachos over.
Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 5-10 minuten of tot alles mooi gegratineerd is en de nachos beginnen kleuren.
Snijd ondertussen de ijsbergsla fijn.
Serveer de ovenschotel met wat zure room of Griekse yoghurt, wat koriander en een ijsbergsla.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.