Bereiding
Snipper de uien fijn. Pers de knoflookteentjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes.
Snijd de chorizo in stukken.
Bak de gamba’s heel even aan in olijfolie. Schep uit de pan en zet opzij.
Kruid de kippenpootjes met de kippenkruiden en bak ze rondom goudbruin in olie. Schep uit de pan. Doe hetzelfde met de chorizo en vervolgens met de inktvisringen.
Fruit nu de uien met de look glazig in dezelfde pan met olie. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak de paprikablokjes even mee. Voeg het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe en schep om. Doe nu de kip, inktvis en chorizo terug in de pan. Strooi er de rijst over en roer goed. Laat de paella enkele minuten stoven.
Giet de witte wijn in de pan en roer om. Giet er 2/3de van de bouillon bij en laat de rijst 20 minuten sudderen. Roer regelmatig om. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
Strooi er nu de erwtjes over en verdeel er ook de mosselen bovenop. Leg er ook de voorgebakken gamba’s bij.
Rasp wat citroenschil over de rijst en laat de mosselen opengaan. Proef en kruid de paella eventueel bij met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.