Bereiding
Schraap het vanillestokje uit en voeg het schraapsel samen met het stokje toe aan de melk en de room. Breng dit aan de kook samen met de suiker. Neem van het vuur en laat 15 minuten trekken onder een deksel.
Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze vervolgens uit en doe ze bij de room. Roer goed door en doe het mengsel in 4 individuele vormpjes. Laat bij voorkeur een nacht opstijven in de koelkast.
Schil de rabarber en snijd ze in dunne balkjes. Breng voor de stroop het water met 500 g suiker aan de kook. Doe er citroensap bij om het kristaliseren tegen te gaan. Giet in verschillende stappen een deel van de kokende stroop over de rabarber en zet een nacht in de koelkast.
Zeef de rabarber en recupereer de jus die de lekkere smaak van het fruit heeft opgenomen. Kook het vocht verder in tot lichte karamel. Zodra de suikerstroop wat begint te verkleuren is het klaar.
Schik wat rabarber op het bord. Druppel er wat karamel overheen. Ontvorm de panna cotta met de punt van een scherp mes en laat ze bovenop het fruit glijden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.