Ingrediënten
Voor de pannenkoekjes:
Voor de aardbeien met gember:
- klopper
Bereiding
Voor de pannenkoekjes
Wrijf in een kommetje de citroenzeste door de suiker tot beide goed gemengd zijn.
Meng in een grotere kom de citroensuiker met de twee soorten bloem, het bakpoeder en het snuifje zout.
Meng in een grote kom de ricotta, de melk, de eigelen en de gesmolten boter. Voeg er de mengeling van droge ingrediënten aan toe en meng tot een glad geheel.
Klop ondertussen in een keukenmachine of met een handmixer de eiwitten stijf tot je stevige pieken kan vormen. Meng het opgeklopt eiwit voorzichtig, maar snel onder het beslag. Laat 10 minuten rusten.
Vet een antiaanbakpan lichtjes in met boter en verwarm op een middelhoog vuur. Giet voor elke pannenkoek ongeveer 2 eetlepels van het beslag in de pan en bak tot de onderkant goudbruin is, dit duurt zo’n 3 à 4 minuten.
Draai de pannenkoekjes voorzichtig om en laat ze nog eens zo’n 3 à 4 minuten bakken tot beide kanten goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is. De gebakken pannenkoekjes kan je warmhouden in een oven op lage temperatuur.
Voor de aardbeien met gember
Meng in een middelgrote kom de aardbeien met de suiker en de geraspte gember tot er een beetje sap uit de aardbeien begint te komen.
Serveer de pannenkoekjes met de aardbeien en werk eventueel af met bloemsuiker, honing of ahornsiroop en wat bresiliennenootjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.