Bereiding
Marineer de inktvis
Kook de pijlinktvis 1 minuut in kokend, gezouten water. Giet af en laat afkoelen in koud water.
Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Hak de peterselie en basilicum.
Rits de blaadjes van de citroentijm en rozemarijn. Voeg samen met de knoflook, peterselie, basilicum en olijfolie in een kom. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Laat er de pijlinktvis 1 u in marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de panzanella
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal.
Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de stukjes brood mooi goudbruin en krokant
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in de helft en de grote tomaten in partjes.
Houd van alle kruiden een beetje apart voor de afwerking.
Hak de peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn en oregano grof. Pers het sap van de citroen en meng deze samen met de gehakte kruiden onder de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout en meng nogmaals goed.
Meng deze vinaigrette onder de tomaten.
Afwerking
Zet een grillpan met olijfolie op het vuur, laat heet worden en grill er de stukken pijlinktvis in.
Hussel het brood en de pijlinktvis voorzichtig onder de tomaten.
Werk af met verse kruiden.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.