Papillot van aardappelen met aardpeer en biefstuk op de barbecue
Een papillot met vis kent iedereen wel, maar je kan ook heel wat andere ingrediënten inpakken in zilverpapier. Deze papillot met biefstuk, aardappel en aardpeer houdt het vlees lekker sappig terwijl de andere smaken zich heerlijk vermengen.
- houten satéstokjes
Bereiding
Schil, was en snijd de aardperen in kwarten. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in grove blokjes van 2 cm.
Meng stukjes aardpeer en aardappel met 3 el olijfolie, knoflook, tijm, fijngesneden peterselie, peper en zout.
Snijd het rundvlees eveneens in blokjes en voeg toe aan de marinade. Plaats in de koelkast en marineer een half uur.
Verdeel het gemarineerde vlees in 4 pakketjes aluminiumfolie en leg op de bbq. Bak tot het vlees gaar is, 20 tot 30 min.
Spiesjes van champignons
Hak de knoflook fijn en meng in een kom met de olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en wat zout. Voeg de champignons toe en schep om zodat ze volledig met de marinade bedekt zijn.
Rits de tijmblaadjes van de takjes en strooi deze over de champignons. Laat de champignons even trekken.
Laat ondertussen de satéprikkers weken in water.
Neem de champignons uit de marinade en rijg ze aan de houten satéprikkers. Grill de spiesjes ca.3 minuten op een hete barbecue.
Draai ze om en grill ze in nog eens 3 minuten verder gaar.
Serveer de papillot met de champignons.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.