Bereiding
Leg de volledig paprika’s onder de grill in de oven. Draai af en toe tot ze zwart beginnen worden. Haal ze dan uit de oven en laat 15 minuten rusten in een afgesloten plastic zak.
Verwijder de schil van de paprika’s met een mes en snijd open. Verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
Meng de reepjes paprika met look, citroensap en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Dek af en laat twee uur marineren in de koelkast.
Haal de paprika’s uit de marinade en mix gemarineerde reepjes samen met de gerapste parmezaanse kaas, pijnboompitten, brood, cayennepeper en blaadjes basilicum. Voeg nog olijfolie toe tot je de gewenste dikte verkrijgt. De spread moet smeerbaar zijn.
Serveer de spread op gegrilde schijfjes boerenbrood of als dip met rauwe groenten. Zoals radijs, staafjes wortel of komkommer en bloemkoolroosjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.