Bereiding
Snijd de prei in ringen en roerbak ze 5 minuten in olijfolie. Giet er een scheutje water bij, zet het deksel op de pan en laat nog 10 minuten verder garen.
Doe de prei met de hazelnotenmelk in een blender en mix glad. Zet even opzij.
Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water.
Snipper de ui en look fijn. Fruit de ui met de look 5 minuten in olijfolie.
Voeg de gare bloemkoolroosjes toe en giet er de hazelnootmelk en water bij. Breng aan de kook en zet daarna het vuur uit.
Breng op smaak met het citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Mix de saus glad.
Voeg de gemixte prei toe en laat opnieuw wat opwarmen.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Giet de pasta af en schep er de helft van de saus onder. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de pijnboompitten en het basilicum. Geef er de resterende saus in een apart kommetje bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.