Bereiding
Spoel en halveer de krieltjes, zonder te schillen.
Kook ze 5 minuten in gezouten water.
Laat ze uitlekken.
Snipper de knoflook en zoete ui fijn.
Fruit glazig in 2 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de peterselie, tabasco of sriratcha toe.
Zet het deksel op de pot en laat 15 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Maak ondertussen de aïoli. Doe de mosterd, knoflook en citroensap in een maatbeker of blender. Voeg 3 tal eetlepels olie toe en mix al een eerste keer, tot het mengsel begint te dikken. Giet er dan in een straaltje de rest van de olie bij tot je de gewenste sausdikte hebt. Breng verder op smaak met peper en zout.
Strooi het bakpoeder over de krieltjes en hussel tot er aan alle aardappeltjes wat bakpoeder kleeft.
Frituur de krieltjes op 170°C gedurende 3 minuten of tot ze goudbruin gebakken zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg ze in een serveerschaal. Meng de cayennepeper en gerookt paprikapoeder met het zout en strooi het over de aardappelen.
Verdeel er de pittige tomatendip en aïoli over en serveer, lekker als bijgerecht bij tapas!
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.